Activiteiten

Ochtendprogramma

Het ochtendprogramma van 8.45 uur tot 11.45 uur is op een vaste wijze ingedeeld.

Vanaf 8.45 uur worden de peuters door de ouders/verzorgers gebracht en door de leidsters verwelkomd.

Tot ±10.30 uur werken de leidsters aan themawerkjes met de peuters en mogen de peuters vrij in de peuterspeelzaal spelen. Dit betekent dat zij zelf mogen kiezen waarmee en met wie ze willen spelen. Het lokaal is ingericht met themahoeken zoals een autohoek, een puzzelhoek en een keukenhoek en met kasten vol uitdagende materialen die gericht zijn op de verstandelijke ontwikkeling en de fijne motoriek. De leidsters stimuleren de kinderen om nieuwe materialen uit te proberen en om met elkaar te spelen.

Lees meer

Verjaardag

Het is heel gezellig wanneer uw peuter trakteert als hij of zij jarig is. Wij maken een feesthoed voor de jarige en kunnen eventueel foto’s maken van de feestmorgen. Wij sturen deze foto's via WhatsApp naar u toe.

Feestdagen

Begin juni vieren wij onze ‘Juffendag’. Alle peuters en ouders/verzorgers worden dan uitgenodigd om dit feest mee te vieren. Bij goed weer vieren wij deze feestmorgen in het Panbos.

Sinterklaas wordt op de peuterspeelzaal feestelijk gevierd met twee pieten, die cadeautjes komen brengen.

Kerst vieren wij ieder jaar uitgebreid. We versieren de klas gezellig met een kerstboom en kerstwerkjes. Voor de peuters wordt er in de laatste week voor de kerstvakantie een sfeervolle ’kerstmaaltijd’ georganiseerd.